Ο Τσίπρας λίγο πριν φύγει δίνει 3,8 δις στο ΔΝΤ!

Τσιπρας – ΔΝΤ συμφώνησαν  να  πάρει  τωρα τα λεφτά το διεθνές νομισματικό ταμείο αντί για την επόμενη χρονιά !

Σε συμφωνία έχουν καταλήξει  κυβέρνηση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους του ελληνικού χρέους προς το Ταμείο, ύψους 3,8 δισ ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού!

Το ποσό αυτό επρόκειτο να πληρωθεί το 2019 και το 2020 άλλα η  κυβέρνηση μας αποφάσισε να το πληρώσει τώρα ! Το συνολικό χρέος της Ελλάδας προς το ΔΝΤ ανέρχεται στα 9,8 δισεκ. ευρώ.

Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον και  την ενημέρωσε για την κίνηση αυτή. Είχε προηγηθεί και η συγκατάθεση του επικεφαλής του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τη Δευτέρα προβλέπει την αποστολή επιστολών στους Θεσμούς με το αίτημα της Ελλάδας, και στη συνέχεια το θέμα θα περάσει από τα όλα τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια ώστε αυτά να αποφασίσουν.

Στο τέλος θα επιτραπεί και στο δικό μας  κοινοβούλιο να ψηφίσει και να επικυρώσει ότι αποφάσισαν όλοι οι άλλοι!

Να σημειωθεί οι και ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ , Πολ Τόμσεν, καλωσορίζει την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας.


Αρέσει σε %d bloggers: