Τροπολογία του ΚΚΕ “επανιδρύει” τον “χακί συνδικαλισμό” και στέλνει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του

Τροπολογία του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, που έκανε δεκτή η κυβερνητική πλειοψηφία, βάζει τέλος στις προσπάθειες διάσπασης του “χακί συνδικαλισμού”.  Πριμοδοτώντας τις υγιείς δυνάμεις ουσιαστικά επανιδρύει τον θεσμό που κακοποιήθηκε βάναυσα από χοντρές κομματικές παρεμβάσεις. Η τροπολογία του ΚΚΕ αποτελεί σημείο εκκίνησης για την οριστική ρύθμιση του θέματος.

Τέλος στους καυγάδες περί μοναδικού εκπροσώπου των στρατιωτικών βάζει η τροπολογία  που ψηφίστηκε χθες και έγινε νόμος του κράτους.

Τώρα πλέον ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο μόνος ή αποκλειστικός εκπρόσωπος των στρατιωτικών.

Κάθε οργάνωση εκπροσωπεί τα μέλη της και όσο πιο μεγάλη συσπείρωση μελών έχει τόσο πιο ισχυρή θα μπορεί να είναι κάποια οργάνωση.

Έτσι θα μπορεί ο στρατιωτικός συνδικαλισμός να λειτουργήσει απρόσκοπτα, χωρίς διώξεις και δικαστικές αντεγκλήσεις που είχαν απαξιώσει τον θεσμό και κουράσει τους στρατιωτικούς.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, συστήνονται δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία δέκα (τουλάχιστον) πρωτοβάθμιων ενώσεων και τροποποιούνται αναλόγως οι διατάξεις του ν. 1264/1982,

ώστε να προσαρμοσθούν στην κατεύθυνση της κατάργησης μίας μόνο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και τη σύσταση περισσότερων δευτεροβάθμιων οργανώσεων.

Ανάλογες προσαρμογές, πραγματοποιούνται, όσον αφορά τις διευκολύνσεις που απολαμβάνουν τα μέλη της διοίκησης των εν λόγω οργανώσεων,…

Όλη η τροπολογία  ψηφίστηκε απο την κυβερνητικής πλειοψηφία , η οποία ενσωμάτωσε την τροπολογία  του ΚΚΕ και η οποία στέλνει “κάθε κατεργάρη στον πάγκο του”. Το μόνο που δεν “πέρασε” είναι το αμετάθετο για μέλη πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ενώσεων, που αναφέρεται στη δεύτερη σελίδα.


Αρέσει σε %d bloggers: