Μητσοτακης: Ο Βέμπερ είναι φίλος μας και θέλει το καλό μας

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι Γερμανός πολιτικός που διετέλεσε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014. Υπήρξε Ευρωβουλευτής για τη Γερμανία από το 2004. Είναι μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ενώσεως Βαυαρίας.

Άρχισε την εκστρατεία  για  τις Ευρωεκλογές από την Αθηνα  επικεφαλής υποψήφιος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του είναι «η δύναμη του εμείς»!

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το να παρουσιάσει κανείς τις θέσεις του για την Ευρώπη εδώ στην Αθήνα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ δημιουργήθηκε η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν!

Ο Μ. Βέμπερ επεσήμανε  οτι: «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού είπαν ότι θα με υποστηρίξουν. Για το μέλλον της Ευρώπης. Θα ηγηθούμε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο μέλλον. Την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας». Για να προσθέσει ότι το «όχι» που αναφώνησε στο «λαϊκισμό» ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ηχηρό.

Αμέσως μετά στην εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος καλωσόρισε τον Μάνφρεντ Βέμπερ  κι αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ και το ΕΛΚ την επόμενη περίοδο απάντησε με τις φράσεις «ως εδώ – είναι ντροπή» στον Αλέξη Τσίπρα για την στοχοποίηση του Μάνφρεντ Βέμπερ και τις συνεχείς επιθέσεις σε βάρος του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.


Αρέσει σε %d bloggers: