Στη δικαιοσύνη σήμερα οι 7 για τον θάνατο του εικονολήπτη – Έκθετος ο δήμαρχος Καλαμάτας

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο φετινός σαϊτοπολεμος στην Καλαμάτα.<

Ένας 53χρονος έχασε απόψε τη ζωή του στην Καλαμάτα, κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στον χώρο στάθμευσης του Νέδοντα.

Ο 53χρονος χτυπήθηκε από σαΐτα την στιγμή που βιντεοσκοπούσε

για τοπικό μέσο ενημέρωσης την αναβίωση του εθίμου και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ο 53χρονος διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, φέροντας τραύμα στο κεφάλι, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή, εξέπνευσε.

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη.

Ειδικότερα, οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, θα δικαστούν σήμερα στις 13:00, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Χτες, τα επτά άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ παραμένουν κρατούμενα μέχρι τη δίκη.

Έκθετος ο δήμαρχος Καλαμάτας που υπερασπίζεται το έθιμο του σαϊτοπόλεμου

Τουλάχιστον άστοχη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, υπέρ του σαϊτοπόλεμου, όταν υπάρχει ήδη ένας νεκρός.

Είναι εξοργιστικό ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παν. Νίκας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, να προβαίνει σε δηλώσεις όπως “είναι στο DNA των Μεσσήνιων ο σαϊτοπόλεμος, δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα προκαλέσει αντιδράσεις”.

Ένα “έθιμο” με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας τόσο για τους ίδιους τους σαϊτομάχους όσο και για το κοινό που παρακολουθεί τέτοιου είδους επιδείξεις, όταν μάλιστα ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί μετά τα εκατοντάδες ατυχήματα, ακρωτηριασμούς και θανάτους που έχουν προκληθεί από τη χρήση κροτίδων κατά τη διάρκεια του Πάσχα στη χώρα μας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου – πρόσκληση στον κόσμο και να παρακολουθήσει τον σαϊτοπόλεμο, την οποία παραχώρησαν την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μπασακίδης, αλλά και επρόσωπος των σαϊτομάχων.

https://youtu.be/Ct2sQ3qIeO4


Αρέσει σε %d bloggers: