Δημοσκόπηση: Στο 40.9% αθροιστικά τα δυο μεγάλα μνημονιακά κόμματα Αναποφάσιστοι οι αριστεροί αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι!

Στο 40.9%  αθροιστικά  καταγράφονται τα δυο μεγάλα Μνημονιακά κόμματα  ΣΥΡΙΖΑ +ΝΔ  σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr σχετικά με τις ευρωεκλογές.
Λίγο κάτω από τις έξι μονάδες κινείται η διαφορά μεταξύ τους
Κρίσιμος παράγοντας παραμένουν οι αναποφάσιστοι που ξεπερνούν το 19% και η συντριπτική πλειονότητα εξαυτών προέρχονται από τον  χώρο της  αριστεράς

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 17,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8% και   Χρυσή Αυγή που καταρρέει με  μολις 3,6%. «Εξαϋλώνονται» τα ποσοστά τριών σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων και συγκεκριμένα του Ποταμιού (0,5%), των ΑΝΕΛ (0,3%) και της Ένωσης Κεντρώων (1,3%). Κάτω από το 3% κινούνται επίσης η Ελληνική Λύση (2,5%), η Λαϊκή Ενότητα (1,1%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,1%) και η Πλεύση Ελευθερίας (1%).

Ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος έχουν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των οποίων είναι υψηλό, που σύμφωνα με αναλυτές  θα μπορούσε να επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 31,4%, με το 19,2% να δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η ΝΔ έχει συσπειρώσει το μολις το 76% των ψηφοφόρων της του 2015.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται  στο 42% καθώς το κόμμα αυτό έχει απογοητεύσει  το αριστερό του ακροατήριοΑρέσει σε %d bloggers: