Υπάρχει πολιτικό κενό;

Δρόμος δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ. Ο δρόμος ανοίγεται καθώς περπατάς!

Υπάρχει πολιτικό κενό;

Αυτό είναι το μείζον ερώτημα!

Για να εντοπίσουμε αν υφίσταται πολιτικό κενό μετά τις εκλογές του 2019 χρειάζεται να βγούμε εκτός του δεξιού μνημονιακού ευρωπαϊκού πλαισίου και σχετικού τρόπου σκέψης που περιστρέφεται γύρω από το πόσο δεξιές πολιτικές έκανε ο Τσίπρας, σε σχέση με τον αυθεντικό δεξιό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σχετική κουβέντα δεν είναι παραγωγική καθώς στην ΕΕ υφίστανται μόνο δεξιές πολιτικές με μονή

διαφοροποίηση να βρίσκουμε στην ένταση και στην βία της επιβολής τους!

Μετατοπίζοντας όμως την αναλυτική μας διαίρεση μεταξύ ευρώ και αντί ευρώ Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν δυο κύριες πολιτικές επιλογές και τα αντίστοιχα πολιτικά σχέδια.

Καταλήγουμε έτσι ότι πολιτικό κενό υφίσταται στο χώρο που για να εφαρμόσει το σχέδιο του προϋποθέτει ρήξη με την ευρωζώνη την χρεοδουλοπαροικια και την Ε.Ε.

Η συνεχεία είναι απλή: αναζητούμε νέα πρόσωπα για να συγκροτήσουν και να στελεχώσουν το νέο πολιτικό φορέα και να θέσουν σε εφαρμογή το πολιτικό σχέδιο!

Οι πρόσφατες εκλογές καταδεικνύουν ακόμη μερικές δυναμικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πολιτικό σκηνικό. Καταδεικνύουν ότι:

• Χωρίς αυτή την διαίρεση πολιτικό κενό και χώρος δεν υπάρχει και τα μνημόνια και η χρεοδουλοπαροικία γίνονται κανονικότητα.
• Ότι χωρίς αυτή την διαίρεση μένει μόνο ο αντικαπιταλισμός που είναι ο χώρος του ΚΚΕ! Εκτός αυτού του

 

κόμματος ο αντικαπιταλιστικός χώρος είναι απειροελάχιστος και κατειλημμένος μεταξύ των δεκάδων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτική αριστεράς!
• Ότι αυτή η διαίρεση είναι υπαρξιακή για τον χώρο! Χωρίς αυτή την διαίρεση όλη η αριστερά κινείται σε πορεία σύνθλιψης και απορρόφησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Η μόνη διαχωριστική που μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ (μετά την ευθανασία των κινημάτων και του αντιμνημονίου) και το μόνο ανάχωμα στην διαδικασία απορρόφησης του χώρου, είναι το εφαρμόσιμο πολιτικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ.

Στα παραπάνω πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την δυναμική κίνηση απορρόφησης του χώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, υπάρχει και το ΜΕΡΑ 25 και θα προσπαθήσει να καλύψει αυτό το κενό που

 

αναφέρθηκε.

Όλα αυτά μαζί καθιστούν πολύ δυσκολότερη την εκκίνηση ενός νέου φορέα.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι δρόμος δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ. Ο δρόμος ανοίγεται καθώς περπατάς!

 

Αρέσει σε %d bloggers: