Θυσίες στο… Μινώτευρω!

 Τετραπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες. Καταστράφηκε η οικονομία και  φτώχεια ήρθε σε όλη η Ελλάδα.  Χάσαμε πόλεμο!

Η Ιστορία της Ευρώπης ξεκινά με τον μινωικό πολιτισμό και από την κλοπή της -από την Κρήτη- πάνω στην Ράχη ενός Ταύρου.

Ο Μινώταυρος είναι ένα τέρας που δημιουργήθηκε από την διασταύρωση ανθρώπου με έναν άλλο ταύρο, δώρο του Ποσειδώνα, θεού των Νερών των ρευστών της της αέναης κίνησης και της ρευστότητας –όπως ακριβώς είναι η φύση του υγρού στοιχείου.  Στο σχετικό Μύθο οι Αθηναίοι  ηττώνται από το Βασιλιά Μίνωα και ορίζει ποινή κάθε χρόνο εφτά νέοι Αθηναίοι και εφτά νέες Αθηναίες να στέλνονται στην Κρήτη και να κατασπαράζονται από το Μινώταυρο.

 Στην συνέχεια ο Θησέας  θα  επιχειρήσει βρεθεί κοντά στο Μινώταυρο ώστε να τον σκοτώσει. Θα βρει συμμάχους, και με το Μίτο της Αριάδνης αφού σκοτώσει το Μινώταυρο, να βρει την έξοδο ξεπερνώντας κάθε δυσκολία.

Οι συμβολισμοί είναι προφανείς: Χρειαζόμαστε συμμάχους και σχέδιο-μίτο  για να σκοτώσουμε το Μινωτευρω. Το Τέρας που φτιάχτηκε από ρευστότητα και άνθρωπο.

Το μόνο που σταματά την κοινωνία από την έκρηξη είναι ο φόβος για τις συνέπειες της  ίδιας της έκρηξης.

 Η οργή πέφτει επάνω σε εκατοντάδες πολιτικές καριέρες μνημονιακών βουλευτών που σβήνουν. Αποχωρούν αποσύρονται από την πολιτική και εγκαταλείπουν. Ευελπιστούν να περάσουν την υπόλοιποι ζωή τους απαρατήρητοι και όχι στιγματισμένοι. Τώρα είναι κυρίως Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και σύντομα θα είναι Βουλευτές ΝΔ. Και έτσι θα συμβεί με όλους του μνημονιακούς αφού και οι ίδιοι το επιδιώκουν. Και μετά τις εκλογές έρχεται νέα φουρνιά πρόθυμη και  έτοιμη για θυσία στο  Μινωτευρω και οι ίδιοι το επιδιώκουν.

 Στην Μυθολογία η θανάτωση του Μινώταυρου συμβολίζει την κατάργηση του βαρβαρικού εθίμου της ανθρωποθυσίας.  Ακόμα υπάρχει η άποψη ότι ο μύθος της θανάτωσης του Μινώταυρου συμβολίζει την απελευθέρωση των Ελλήνων από την κυριαρχία της Μινωικής Κρήτης. Σίγουρα η θανάτωση του Μινωτευρου κάποια λευτεριά θα φέρει!

Αρέσει σε %d bloggers: